האמייל, החומר הקשה ביותר בגוף האדם, תפקידו להגן על השן והוא עלול להישחק מסיבות מכניות וכימיות. אמנם לרוק, המכיל מינרלים שעוזרים ״לתקן״ את האמייל, תפקיד חשוב במניעת הכרסום הכימי של השיניים, אך כאשר הפה חומצי עקב שתיה מתוקה ו/או מוגזת, גם הרוק אינו יעיל ומתחיל תהליך הכרסום.
לכרסום סיבות שונות כגון: מזון ושתיה מתוקים וחמוצים, ירידה בכמות הרוק, חומציות שמקורה בקיבה והפרעות אכילה כגון בולמיה. כרסום השיניים עלול לגרום לשינויים בצבע השן, רגישות יתר, שברים, ובמקרים חמורים אף סדקים לאורך השיניים.
ההמלצות למניעת כרסום השיניים הן:
- שתיית מים לאחר אכילה ושתייה כדי לנטרל את החומציות
- להמתין לפחות שעה לאחר הארוחה לצחצוח השיניים בכדי שהרוק יוכל ״לתקן״ את האמייל
- לצמצם ככל האפשר שתיית משקאות מוגזים ומיצי פירות
- להשתמש בקשית בשתיית משקאות קלים
- לעיסת מסטיק ללא סוכר למשך דקות ספורות אחרי הארוחה מסייע להפרשת יתר רוק אשר מנטרל את החומציות בפה.
מכיוון שלכרסום ושחיקת השיניים סיבות שונות, יש להתייעץ עם רופא השיניים כאשר יש חשד לתופעה.